Video: Iraagi põgenikud hakkavad Saksamaalt tasapisi lahkuma

Kaspar Virks
, videotoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iraagist pärit põgenikke häirib Saksamaal pikk asüülitaotlemise protsess ning varjupaikade kehv olukord. Mõningad neist on otsustanud pöörduda tagasi sõjast laastatud kodumaale.

Pikad järjekorrad sotsiaalkindlustusameti büroo uste taga, kus põgenikud peavad ennast registreerima on aidanud frustratsiooni tekkimisele kaasa. Umbes 3000 iraaklast esitasid eelmisel aastal Saksamaal asüülitaotluse. Ametnike sõnul hakkas kodumaale tagasisoovijate arv kasvama eelmise aasta septembris. Nüüd lendab Iraagi lennufirma Saksamaalt Iraaki kolm korda nädalas. Paljudele reisijatele on väljastatud pärast vana passi kaotamist või hävitamist ühesuuna reisidokumendid.

Bagdad ei ole Islamiriigi kontrolli all, kuid ometigi esineb linnas regulaarseid pommirünnakuid. Saksamaalt naasenud pettunud iraaklased soovivad oma tuleviku üles ehitada siiski omas kodus, mitte välismaal, mis ei vastanud nende ootustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles