Video: kuubalased rõõmustavad Obama visiidi üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juubeldav rahvas tuli eile Havanna tänavatele tervitama USA presidenti Barack Obamat. Kohalikud jälgisid laostunud linnaosas ja paduvihmas presidendi autokolonni ning skandeerisid “Elagu Obama, elagu Fidel”. Viimati külastas USA riigipea Kuubat 1928. aastal, kui presidendiametis oli Calvin Coolidge.

Obama soovib, et USA-Kuuba suhted areneksid edasi ka siis, kui 8. novembril peetavatel presidendivalimistel peaksid võimule saama vabariiklased. USA vabariiklased eesotsas Donald Trumpiga kritiseerisid Obama visiiti saareriiki, sest Kuubal on endiselt probleeme inimõiguste, tsensuuri ja majandusega. Donald Trump'i arvates oleks Obama pidanud pärast maandumist kohe Kuubalt lahkuma, sest Kuuba riigipea Raoul Castro ei tulnud Obamat lennujaama tervitama.

Obama kohtub visiidil ka Kuuba presidendi Raoul Castroga, kuid mitte tema venna Fidel Castroga. Lisaks kohtub president Kuuba dissidentidega ning külastab pesapallimängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles