Video: Duterte ähvardas korruptandid helikopterist välja visata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Filipiinide president Rodrigo Duterte külastas teisipäeval taifuuniohvreid ning pidas neile kõne, milles ta ähvardas korrumpeerunud ametnikud helikopterist välja visata.

«Kui sa oled korrumpeerunud, siis ma tõmban su helikopterisse ja viskan su sealt Manila kohal välja. Ma olen seda varem teinud, miks ma ei peaks seda uuesti tegema,» hooples Duterte, kes väitis, et viskas kunagi Davao linnapeana õhusõidukist välja Hiina kodaniku, kes vägistas ja tappis naise.

Lisaks jagas Duterte kommentaare eelmisel reedel pealinnas Manilas toimunud narkohaarangu kohta, mille käigus leiti ühest hoonest 560 kg metamfetamiini ja arreteeriti kuus inimest.

«Neil vedas, et ma polnud sellel ajal Manilas. Kui ma oleks saanud teada, et majast leiti nii palju narkootikume, siis ma oleks nad tapnud. Ärme tee sellest mingit draamat, kui keegi teine teid ei tapa, siis ma teen seda ise,» ütles Duterte.

Filipiinide president lisas, et ta jätkab sõda narkootikumide vastu.

«Kui ma olen president, siis ma jätkan sellega nii kaua kuni viimane diiler on tänavalt kadunud ja narkoparun surnud. Ma kindlapeale tapan nad ära,» ütles Duterte.

Kaks nädalat tagasi väitis Duterte kõnes ärimeestele, et ta sõitis Davaos linnapeana mootorrattaga ringi ja otsis võimalikke kriminaale, et neid tappa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles