Video: Droon on muutunud Mosuli vallutamisel hädavajalikuks tööriistaks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Droon on muutunud Iraagi armee jaoks Mosuli vallutamisel hädavajalikuks tööriistaks. Sellega saab hõlpsasti luureandmeid koguda.

«Meie eesmärk on jälgida vaenlase sihtmärke ja nende tegevust nii päeval kui öösel,» ütles Iraagi föderaalpolitsei kapten Haidar Abdelmahdi.

Lisaks vaenlastele hoitakse silm peal ka omadel.

Droone kasutavad ka Islamiriigi sõdalased, kes lisaks luureandmete kogumisele on lennumasinaid kasutanud Iraagi vägede ja nende liitlaste ründamiseks. Selleks on lisatud droonile lõhkeaine ning lennumasin juhitakse kaugjuhtimise teel sihtmärgi suunas.

Vahepeal toppama jäänud Mosuli vallutamine jätkus eelmisel nädalal uue pealetungiga ning hoolimata Islamiriigi ägedast vastupanust suutsid Iraagi väed koos liitlastega vabastada mitmeid alasid.

Eile teatas Iraagi terroritõrjeteenistuse komandör Abdulwahab al-Saadi, et ISISelt on tagasi vallutatud kaks kolmandikku Mosuli idaosast.

Reutersi teatel on Iraagi väed koos liitlastega suutnud ISISelt tagasi vallutada tervest Mosulist veerandi.

Iraagi peaminister Haider al-Abadi ütles, et ISIS lüüakse riigist minema hiljemalt aprilliks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles