Video: Lõuna-Koreas valmistutakse parvlaev Sewoli ülestõstmiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Koreas tehti nädalavahetusel ettevalmistustöid kaks aastat tagasi ümber läinud ja põhja vajunud parvlaeva Sewol ülestõstmiseks. 

Videos on näha, kuidas parvlaeva vööriosa tõstmiseks lastakse vette metallist pontoon ning pagaldatakse metallist vaiad. Ametnike sõnul pidid ettevalmistustööd algselt lõppema sellel kolmapäeval, kuid halva ilma tõttu lükkus tähtaeg edasi. Laev on plaanis pinnale tõsta juuli teises pooles.

Parvlaev Sewol läks 2014. aasta aprillis ümber, sest ülekoormatud ja mittekvaliteetses seisukorras laev sooritas pöörde liiga suurel kiirusel. Õnnetuses hukkus rohkem kui 300 inimest, kellest enamik olid teismelised.

Laeva kapten Lee Jun-Seoki oli üks esimestest inimestest, kes laevalt päästeti. Tol ajal 69-aastane olnud kapten mõisteti 36ks aastaks vangi ametikohustuste süülises täitmata jätmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles