Video: maailma kõrgeimat ja pikimat klaassilda testiti vasaralöökidega (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sellel nädalavahetusel tegid vabatahtlikud Hiinas turvalisustesti maailma kõige kõrgemale ja pikimale klaassillale. Testijad kinnitati köitega turvalisuse huvides 430 meetri pikkuse ja maapinnast 300 meetri kõrgusel asuva silla konstruktsiooni külge.

Kõigepealt püüti klaasi lõhkuda vasaraga, kuid see ei õnnestunud ühelgi katses osalenul. Pärast vasaratesti sõidutati klaaspaneelide tugevuse näitamiseks sillast üle ka 15 tonni kaaluv sõiduauto. Hiljem jalutasid katses osalenud üle praguliste paneelide.

Sillal kasutatavate paneelide paksus on viis sentimeetrit ning üks paneel koosneb kolmest 1,5 sentimeetri paksusest klaaspaneelist. Silla projektijuhi sõnul ei kuku klaaspaneel alla isegi siis, kui kõik kolm kihti on purunenud ja sellel seisab 20 inimest.

Hunani provintsis Zhangjiajie Suur Kanjonis asuv sild läks maksma 39 miljonit dollarit ning autorite sõnul on tegemist suurima omalaadse sillaga maailmas. Hiina meedia teatel avatakse sild juulis.

Kuigi videos nähtav sild võib tunduda tugev, siis eelmise aasta oktoobris tekkis Henani provintsis Yuntai mägipärgis asuval sillal ühe klaaspaneeli sisse pragu. Sellel sillal toimuvad siiani juhtunu tõttu hooldustööd ning seniks on sild olnud külastajatele suletud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles