Video: kuu aja jooksul kolmel korral roolist tabatud juhtimisõiguseta mees püüdis põgenedes politseiautot teelt välja rammida (6)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeva öösel kella 4.15 ajal sai häirekeskus teate, et Tallinna-Paldiski maanteel on sõiduauto Volkswagen juht asunud korrakaitsjate eest põgenema, püüdes politseiautot korduvalt teelt välja rammida. Politsei peatas sõiduki «siiliga».

Sõiduauto kihutas suurtel kiirustel linnast välja Laulasmaa suunal. Põgenemise ajal üritas autojuht korduvalt politseisõidukit teelt välja rammida.

Sõiduki sundpeatamiseks kasutati «siili». Selle tulemusena rehv tühjenes ning kuna sõiduk jätkas sõitmist, lendas üks hetk autolt rehv minema. Kloogaranna teel Naage bussipeatuse juures kaotas juht auto üle kontrolli ning sõitis teelt välja kraavi.

Roolis oli 44-aastane Janek, kes oli kaine, kuid kel puudus juhtimisõigus. Täna hommikul võttis kohus Janeki prokuratuuri taotlusel vahi alla.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juhi Hannes Kullamäe sõnul oli politseinike jaoks tegemist äreva sündmusega.

Kullamäe sõnul seadis juht lisaks endale ohtu ka korrakaitsjad, kes teda peatuma sundisid ning kõik kaasliiklejad, kes võinuks tema teele sattuda.

«Kiirused kasvasid väga suureks ning juht näitas oma käitumisega üles täielikku ükskõiksust ümbritseva suhtes,» nentis Kullamäe. 

«Reageerime sellistele väljakutsetele suurte jõududega, mistõttu on politsei eest ärasõit väga lühinägelik otsus. Üldjuhul lõpetavad need põgenevad juhid sageli kraavis nagu seegi kord, lõhkudes ära oma auto ning pannes ohtu oma elu ja tervise,» lisas ta.

Põhja ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Paul Pikma selgitas, et kuigi Janekile on esitatud kuriteokahtlustus vaid süstemaatilises juhtimisõiguseta sõitmises – peatumismärguande eiramine ning kiiruse ületamine on väärteod – oli tema käitumist hinnates vahistamise taotlemine enam kui põhjendatud.

«Ainuüksi tõsiasi, et Janek on vaid kuu aja jooksul kolmel korral roolist tabatud näitab tema ükskõikset suhtumist ühiskonnas kehtivatesse reeglitesse,» ütles Pikma.

«Kui aga arvesse võtta ka seda, et ta üritas politsei eest põgeneda ning saadi kätte alles peale seda kui tema sundpeatamiseks oli kasutatud «siili» ja Janek sõitmist jätkates teelt välja sõitis, on üsna ilmne, et vaid vahi all viibimine tagab selle, et Janek autoroolist eemal hoida.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles