Luksusautode omanikke vaimustas Rõivasega kohtumine (6)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Luksusautode kokkutuleku esimene päev viis sõidukiomanikud parlamenti ja Stenbocki majja ekskursioonile. Külaliste muljed on meeldivad ning riigijuhtidega kohtumist peetakse suureks auks.

Enamus külastajaid saabus hommikuse praamiga. Parlamendis ja Stenbocki majas käis umbes 20 ärimeest. Ürituse korraldaja Sten Pentuse sõnutsi otsustasid nii mõnedki üritusest osavõtjad, et suunduvad otsemaid Pärnusse. Nimelt tundsid nad, et üritusele osaks saanud suurest meediakärast oleks mõistlikum eemale minna.

Neile luksusautode omanikele, kes siiski sammud Stenbocki maja poole seadsid, avanes võimalus kohtuda peaminister Taavi Rõivasega. Oma tervituskõnes naljatles viimane Stenbocki maja ees oleva ajakirjanike hulga üle ning tõdes, et seesugune huvi võiks olla igapäevane nähtus. Reedel tervitab Pärnu ringrajal külalisi ka president Toomas Hendrik Ilves.

Riigijuhtidega kohtumine on au

Reklaamifirma AdCash’i juht Thomas Padovani jaoks on võimalus külastada parlamenti ja Stenbocki maja väga suur au ning tal on hea meel, et saab seesugusest üritusest osa võtta. «Ma usun, et kõik siinolijad jagavad sama arvamust,» rääkis Padovani Stenbocki maja ees enne peaministriga kohtumist. Padovani noorem vend Tonee võtab samuti üritusest osa. «Meil on pisut vaba aega ning samal ajal on hea meel, sest saame uusi asju kogeda,» rääkis Thomas Padovani.

Padovanid ei ole varem parlamendis käinud. «Meile korraldati väga huvitav ekskursioon. E-residentsusega olen kursis küll, aga siin on veel rohkelt huvipakkuvaid aspekte,» tõdes Padovani.

Külastuskäigule Stenbocki majas järgnes jalutuskäik Vabaduse väljakule, kuhu superautode omanikud olid ennist oma sõidukid parkinud. Seal võis näha juba nii mitmeidki autofänne luksussõidukeid uudistamas ning nende taustal poseerimas.

Tallinna kalleima auto, Lamborghini Aventador’i omanik Abdulkarim Saadallah Barake tõdeb, et on tegelikult küllaltki tagasihoidlik inimene ja ei tahaks liialt kaamera ees esineda. Ajakirjanikud said temaga sellegipoolest jutule. Barake nentis, et Eesti juures on muljetavaldav noorte poliitikaga tegelevate inimeste rohkus ning nende suhtumine riiki. «Kogu see dünaamilisus, tahtejõud ja armastus riigi vastu. See on imeline!»

Presidendi ja peaministriga kohtumist peab Barake meeldivaks. «Hea on õppida tundma neid inimesi, kes päriselt riiki juhivad ja samas näha nende armastust Eestimaa vastu. See on vägagi kiiduväärt,» kiidab Barake ning mõtiskleb, et seesugune armastus paneb ka ennast rohkem Eestit armastama. «Nad justkui püüavad seda armastust erinevatele inimestele edasi anda,» ütles ta.

Kuuldused suvepealinnast Pärnust

Ameerikast pärit Peter Södeberg on Södeberg Automotive AB juht. End tutvustas ta Tennessees tegutseva rokkbändi kitarristina. 

«Kõik on kenasti sätitud ja paigas ning ma loodan, et kõik edaspidine saab samuti olema sama hea,» rääkis Södeberg. Eriti meeldisid mehele parlamendi ja Stenbocki ehitiste vanemad osad.

Södeberg ootab eelkõige suvepealinna Pärnusse jõudmist. «Olen kuulnud, et see on üks mõnusamaid kohti, kus oma suve veeta,» ütles Södeberg. Sealsel ringrajal tiirutamist ootab mees väga.

Kui puhkus Eestis läbi, sõidab Södeberg tagasi koju, Ameerikasse. «Lähen tagasi muusika juurde,» tõdes ta.

Mitmepäevast luksusautode kokkutulekut Honour Club Estonia 2016 korraldab ärimees Sten Pentus. Osavõtt kahele inimesele läheb maksma 2500 eurot. Kohtumine Vabariigi presidendi ja peaministriga oli osalejatele tasuta.

Üritus kestab 10.- 14. augustini.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles