Video: Austraalias lepiti kokku seljakotirändurite maksumäära osas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia paremtsentristlik peaminister Malcolm Turnbull suutis täna nii parem- kui vasakpoolsetega kokku leppida seljakotirändurite maksumäära osas.

Eelmisel aastal võeti Austraalias vastu otsus, mille kohaselt oleks pidanud alates 1. jaanuarist 2017 hakkama välismaalastest seljakotirändurid ja hooajatöölised maksma 32,5% suurust maksu, kui 1. detsembriks 2016 ei ole vastu võetud muud otsust või tehtud seaduses õiguslikku muudatust.

Täna teatas peaminister Malcolm Turnbull ja riigikassa juht Scott Morrison, et poliitikud suutsid kokkuleppida maksumäära vähendamise osas ning nüüd peavad hooajatöölised maksma iga teenitud dollari pealt 15 senti riigile. Siiani pole seljakotirändurid teenitud tulu pealt pidanud Austraalia riigikassasse praktiliselt midagi maksma.

Austraaliasse reisib iga aasta umbes 600 000 seljakotimatkajat, kellest paljud teenivad reisi jooksul lisaraha puuviljade korjamisega. Farmerite sõnul ähvardab maks oluliselt vähendada tööjõu kättesaadavust lõikusajal. Turismifirmad pelgavad, et maksu tõttu jätavad paljud riiki tulemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles