VIDEO Pevkur maksupaketist: soovime riigikogus teise lugemise katkestada

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Reformierakond on loomulikult vastu uute maksude kehtestamisele,» ütles erakonna esimees Hanno Pevkur Postimehele ning tõdes, et ees ootab tõsine arutelu riigikogus.

«Veelgi olulisem - oleme vastu üle jõu elamisele. Valitsus tahab eelarve defitsiiti lasta, mis tähendab, et valitsus võib kulutada märgatavalt rohkem kui me maksumaksjatena riigieelarvesse suudame maksta.»

Kuigi valitsus on kriitikat arvestades mõned maksud tagasi võtnud, osutab Pevkur teravalt just suhkrumaksule, mille osas tema sõnul pole valitsusel endalgi selgust.

«Euroopa Komisjonile pole esitatud taotlust erandi saamiseks. Panditulumaksu osas on tehtud mingi kosmeetiline muudatus. Ka abikaasade ühisdeklaratsiooni pole taastatud senisel kujul,» loetles Pevkur.

«Teeme tõsise pingutuse, et neid eelnõusid vastu ei võetaks,» lubas ta, «valitsus on kõikide maksumuudatustega hiljaks jäänud. Meie ettepanek saab olema teised lugemised katkestada.»

Kui maksupakett lõpuks riigikogu hääletusel läbi läheb, ennustab Pevkur sellega kaasnevat hinnatõusu tarbijatele ja majanduskeskkonna üldist halvenemist.

Pevkuri kinnitusel ööistungeid Reformierakond korraldada ei kavatse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles