PÄEVAINTERVJUU Kristiina Ojuland: konservatiivsed erakonnad võiksid ühineda (4)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe stuudios tutvustas värske valimisliidu «Meie Tallinn» tegemisi Rahva Ühtsuse erakonna esimees Kristiina Ojuland, kelle sõnul on nimekirja kirevus nende trumbiks. Lisaks avaldas Ojuland lootust, et pärast valimisi arutataks konservatiivsete Eesti erakondade ühinemist.

«Meie erakonna inimesi on valimisliidu nimekirjas 20 ringis, liitunud on ka teiste erakondade liikmeid ja erinevaid rahvaliikumisi,» tutvustas Rahva Ühtsuse erakonna esimees Kristiina Ojuland sügisestel valimistel kandideeriva liidu «Meie Tallinn» koosseisu.

Valimisliidu linnapeakandidaat on varasemalt Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuulunud Maria Kaljuste, kes arvati erimeelsuste tõttu EKRE juhtkonnaga parteist välja.

«Meil on Vabaerakonna liikmeid ja EKRE liikmeid,» nimetas Ojuland ning usub muuhulgas, et Eesti väiksust arvestades võiksid konservatiivsed erakonnad varem või hiljem ühineda. Millised täpsemalt, ei soovinud ta hetkel nimetada, kuid ta avaldas lootust sügisel vastavateemaline ümarlaud korraldada.

Ojulandi sõnul on valimisliidu eesmärk viia Tallinnas linnavolikogusse täiesti uusi inimesi. Ümber soovitakse korraldada ametnike töö, vähendada nende arvu ning anda munitsipaalpolitseile riikliku politseiga sarnased volitused sadamates, lennujaamades ja kaubanduskeskustes.

«Seal liigub väga palju kirevat rahvast ja me ei või kindlad olla, et Eesti terrorismist puutumata jääb,» põhjendas Ojuland kavatsuse tagamaid.

Erakonna lubaduste seas on muuhulgas linnajuhtimise ümberkorraldamine, ametnike vähendamine ja mošeede ehitamise keelustamine.

Poliitik või ettevõtja?

Seda, et Kristiina Ojuland ise viimasel ajal pea üldse meedias ei figureeri, põhjendab ta ajakirjanike soovimatusega tema tegemisi kajastada.

«Meedia ju ei kutsu mind teatud põhjustel,» sõnas ta, «välja arvatud Tallinna Televisioon, kus ma olen olnud väga sage külaline.»

«Poliitika on olnud minu põhitegevus, ehkki viimase aasta jooksul olen käivitamas ka oma isiklikku ettevõtet,» kirjeldas Ojuland oma tegemisi, «see on konsultatsioonifirma, mis kannab nime Trump Consulting, mille ma asutasin kolme aasta eest pärast europarlamendi valimiste lõppu. Firma eesmärk on edendada Eesti e-eksporti. See on Eesti kuld, mida me ei oska rahvusvaheliselt müüa.»

Hoolimata ettevõtjapisikust ei suuda Ojuland poliitikast ega oma erakonnast loobuda. «Ta on ju nagu minu laps,» ütles Ojuland erakonnale viidates, «ma ei saa öelda lihtsalt head aega ja ära minna.»

Seda, kas ta ka ise sügisel kandideerib ja isiklikku kampaaniat teeb, pole Ojuland oma sõnul veel otsustanud. Valimisliidu «Meie Tallinn» juures osaleb ta hetkel nõuandjana.

Vaata täispikka intervjuud videost!

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles