Reinsalu Keskerakonna propagandast PBKs: vabade valimiste olemuslik põhimõte sai kannatada (19)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Justiitsminister Urmas Reinsalu (IRL) kommenteeris pärast valitsuse pressikonverentsi Keskerakonna valimisaegset parteipropagandat PBKs ning tõdes, et vabade valimiste olemuslik põhimõte sai sellega kannatada.

Postimees avaldas täna põhjaliku sisuanalüüsi, millest selgub, et valimiste ajal näitas propagandakanal PBK Tallinna maksumaksja raha eest peaaegu ainult Keskerakonna kandidaate.

Loe lähemalt: Keda näidati valijale tegelikult

Reinsalu sõnul ei ole niisugune käitumine Keskerakonna poolt mingi üllatus ning vabade valimiste põhimõte on tema hinnangul olemuslikult kahjustatud. Minister andis mõista, et kui niisugused asjad sellises ebaloomulikus proportsioonis toimivad, siis on see probleem ning sellise tegevuse eest tuleb hukka mõista.

«IRLi jaoks oli see kohalikel valimistel põhimõtteline teema ning meie sõnum oli selline, et kui me tuleme Tallinnas võimule, paneme selle «padajanni» ühemõtteliselt kinni ja see pole niisama sõnadega praalimine,» kinnitas Reinsalu.  

Justiitsministri sõnul on see kõik toimunud meie silme all, kuid varem pole see kedagi eriti huvitanud. «Mis puudutab nii maksumaksja raha eest kampaania tegemist kui hinnangut PBK olemusele siin riigis infooperatsioonide läbiviija, siis neid küsimusi tuleb loomulikult ühiskonnas arutada.»

Küsimusele, kas antud olukorda peaksid sekkuma ametivõimud, vastas Reinsalu, et selle jaoks on Eestis loodud Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjon (ERJK), kes peaks sellele oma hinnangu andma.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles