Itaaliale olümpiakuld ja kolm katkestamist, Vonnile karjääri kolmas olümpiamedal (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofia Goggia.
Sofia Goggia. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Mäesuusatamise naiste kiirlaskumises teenis olümpiakulla itaallanna Sofia Goggia. Oma viimastel olümpiamängudel osalev ameeriklanna Lindsey Vonn sai pronksmedali. 

Viiendana rajale pääsenud Goggia võiduajaks märgiti 1.39,22. Hõbemedali noppinud norralanna Ragnhild Mowinckel kaotas võitjale 0,09, karjääri kolmanda olümpiamedali teeninud Vonn kaotas Goggiale 0,47 sekundiga. Esimesena jäi medalita Liechtensteini mäesuusataja Tina Weirather.

Saapamaa spordisõbrad saavad olümpiavõidu üle rõõmustada, kuid tegelikult õnnestus neljast sportlasest vaid Goggia sooritus. Ülejäänud kolm itaallannat finišijoont reeglitepäraselt ei ületanud. Nadia Fanchini ja Federica Brignone kukkusid ning Nicol Delago sõitis väravast mööda.

ENNE VÕISTLUST:

33-aastane Vonn ei kavatse veel karjääri küll pooleli jätta, ent 81 MK-etapivõitu teeninud sportlane tunnistas enne võistlust, et Pekingi olümpia talle nelja aasta pärast pinget ei pakuks. «Aga kes teab, võib-olla tulen ja olen oma põlve korda teinud ning olen robotpõlvega ja sõidan veel kümme aastat. See oleks ju ideaalne!»

Vonni auhinnakapis ongi vaid üks olümpiakuld, mis pärineb 2010. aasta Vancouveri olümpia kiirlaskumisest. Pyeongchangi olümpial on siiani ta parim tulemus ülisuurslaalomi kuues koht. 

Üks suurfavoriitidest, Vonni koondisekaaslane Mikaela Shiffrin oli sunnitud kiirlaskumisvõistlustest loobuma. Süüdi on suurvõistlust segav tuul, mistõttu tuli taas võistlusgraafikut muuta.

«Nii väga, kui ma ka tahtsin olümpiamängudel kiirlaskumises võistelda, siis seoses ajakava muutumisega on oluline oma energiat suunata kahevõistluse ettevalmistustele. Ootan põnevusega meie kiirlaskumistüdrukutele kaasa elamist ja võistlen ise neljapäeval alpi kahevõistluses,» sõnas Shiffrin.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles