Vägev! Soome sai ihaldatud kuldmedali, Kärp tegi elu parima sõidu (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Pyeongchangi olümpiamängude meeste murdmaasuusaprogrammi lõpetanud 50 km klassikamaratoni võitis soomlane Iivo Niskanen, kes alistas võimsa spurdiga venelase Aleksandr Bolšunovi (+18,7). Pikalt medalikohal püsinud Andrus Veerpalu ja Mati Alaveri õpilane, kasahh Aleksei Poltoranin väsis 45. kilomeetril ning jäi medalita.  Pronksmedali võitis võimsa lõpu teinud Andrei Larkov (+2.37,5). Algo Kärp sõitis eestlaste parima murdmaakoha, kui oli 17. (+5.23,6). Andreas Veerpalu oli 38. (+12.51,1).

ENNE VÕISTLUST:

Norra mehed on Pyeongchangis võitnud viiest seni kavas olnud alast neli, kuid täna ei tee 50 km klassika ühisstardis kaasa senised individuaalsed võitjad Johannes Hösflot Kläbo ja Simen Hegstad Krüger.

Norralaste lootus püsib Martin Johnsrud Sundby ja Hans Christer Holundi õlul. Kuid neid on siiski kaks, aga teised favoriidid üksi. Vaevalt suudavad šveitslased taktikaliselt toetada Pyeongchangis 15 km vabasõidu kulla teeninud Dario Colognat või kanadalased selle ala valitsevat maailmameistrit Alex Harveyd. Prantsusmaa liider Maurice Manificat loobus suusamaratonist ja jättis niimoodi toetuseta Jean Marc Gaillardi.

Oma lootus on ka Soomel, kuid arvatakse, et vaid Iivo Niskanen pakub liidritele konkurentsi. Veidi suurem küsimärk on OAR-i koondise kohal. Üldiselt on noored venelased näidanud ennast Pyeongchangis heast küljest, kuid 50 km ühisstart on rohkem kogenumate pärusmaa. Kas Deniss Spitsov suudab veelkorra üllatada?

Eestit esindavad 50 km distantsil Veerpalu ja Kärp. Nende puhul oleks koht 30 parema seas juba väga hea tulemus, pigem võib aga karta, et nad lõpetavad neljandas-viiendas kümnes.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles