VIDEO Heimar Lenk: pilafilm Stalinist tehti Venemaa valimiste mõjutamiseks (6)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu liige Heimar Lenk rääkis Postimehele, et Venemaal ära keelatud film «Stalini surm» oli tema hinnangul pahatahtlik valimiseelse atmosfääri rikkumine. Lenk leiab, et venelaste sekkumist USA valimistesse pole suudetud tõestada ning antud filmiga näidati sootuks vastupidist.

«Kui me tooks selle filmi Eestisse ja meil tuleks homme presidendivalimised – kuigi meil pole neid olnud, oli määramine rohkem – ja kui mingi välisriik avaldaks meie riigi kohta midagi väga ebameeldivat, näiteks kunstilise filmi ja laseks selle eetrisse, siis see mõjutaks ka Eesti atmosfääri,» selgitas Lenk oma väljaütlemist Venemaal keelatud filmi «Stalini surm» kohta.

«See on pilafilm,» jätka Lenk, «pilafilm Vene režiimi ja olemuse kohta ja tuleb otsapidi tänapäeva, justkui midagi poleks muutunud. Et Putin on samasugune ja ei oleks vaja selliseid valida, selline mulje jääb.»

«Ma arvan, et see film oligi selleks tehtud, et segada valimiseelset õhkkonda,» väitis ta.

Seda, et filmid ja muud kultuurilised ilmingud toimivat demokraatlikku riiki ei kõiguta ning valimisi ei suuna, Lenk ei arva.

«See film paisati Venemaa ette, tekitas seal suurt segadust, osades kanalites keelati ära,» loetles riigikogulane, «Venemaa sekkumist Ameerika valimistesse pole keegi suutnud tõestada – ühtegi paberit pole, pole ka ühtegi näitemängu ega pilafilmi. Venemaa puhul see tehti.»

Vaata videot!

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles