PÄEVAINTERVJUU Ossinovski: infotükkide pealt tõmmatakse end hüsteeriliselt käima (13)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aprilli lõpus töö- ja terviseministri kohalt lahkuv Jevgeni Ossinovski tõdes Postimehe otsestuudios, et üha enam võetakse tugevaid positsioone pelgalt portaalides pealkirju lugedes. Ent meediat ta sildistamises ei süüdista, sest paratamatult ei jõuta tänapäeval kõigesse süveneda.

Kas tõesti meediapeks?

Erakonnakaaslase Marju Lauristini hinnangul on täna väga raske ajakirjanduses poliitikat sisuliselt analüüsida ilma, et sellega ei kaasneks sildistamist.

«Marju Lauristinil on kindlasti palju tugevam moraalne positsioon, et ajakirjandust kriitiliselt analüüsida, minul seda ei ole ja seda tegema kindlasti ei hakka.»

«Tõsi on see, et jõuame järjest vähem terviklikku meediapilti kokku panna. Meie arusaam – ka minul endal – sünnib tihti portaalides pealkirju lugedes. Need on üksikud infotükid, ilma, et meil oleks suutlikkust tervet pilti kokku panna. Küllap on ka meedial omad põhjused, miks on hakatud toimima veidi teistmoodi, kui näiteks 7 aastat tagasi, mil mina poliitikasse tulin.»

«Eks ajakirjanikud on ka inimesed, neil on oma ilmavaade, alati kõigesse süveneda ei jõua – täpselt samuti nagu poliitikud on inimesed ja teevad aeg-ajalt vigu. Seda teed ma ei lähe, et mõista ajakirjanikke hukka ja öelda, et nad ei lase poliitikutel oma tööd teha.»

«Kuid süvenev probleem on see, et väikeste infotükkide pealt tõmmatakse end hüsteeriliselt käima ilma süvenemata. Ja kui see on ära toimunud ning ühed ühel pool seina ja teised teisel pool, siis on dialoogi pidamine väga keeruline.»

Valitsus ühe laua taga ei toimeta

«Tänases valitsuses on teistmoodi kultuur,» väitis Ossinovski valitsuse funktsioneerimise kohta, «me ei pea istuma kogu aeg ühe laua taga, et olla kindlad, et me suudame ühiselt otsuseid langetada.»

«Suudame suurtes küsimustes kokku leppida, pahatahtlikkust partnerite vastu on minimaalselt.»

Aga riigimehelikkus?

«Erakonna juhtimise all ei pea ma silmas seda, kuidas me organisatsiooni juhime, vaid laiemat poliitilist diskussiooni,» põhjendas Ossinovski suunamuutust, «tunnistan endale ausalt, et mõlemat tööd võrdselt hästi ma teha ei suuda.»

«Ma ei taha, et tervise ja töö valdkond selle all kannataks, et minister samal ajal peab juhtima ka erakonda,» tõdes ta.

«Riigimehelik ei oleks kasutada ministrikohta selleks, et saada meedias nähtavust,» arvas Ossinovski suunamuutuse kriitikast. Et etteheited käivad pigem vastutuse võtmise kohta, kinnitas Ossinovski, et sellest ta ei tagane.

«Kõikide nende otsuste taga seisan ma jätkuvalt – nii inimesena kui valitsuserakonna esimehena.»

Uus tervise- ja tööminister selgub Ossinovski sõnul paari nädala jooksul.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles