Video: nostalgiast nõretav videomängunäitus

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mängime neid mänge jälle! Rahvusarhiivi galeriis on avatud suurepärane näitus neile, kes mäletavad, misasjad on ATARI 2600, Sega Mega Drive, Game Boy, SNES või Dendy.

1980.-1990. aastate videomängudele pühendatud näitusel «Infinite Lives» on kõik need mängukonsoolid olemas ja mis põhiline, nendega saab ise mängida. «Hendrik Alla liikuvad pildid» käis kohapeal vaatamas ja kätt proovimas. Näituse koostas videomängukultuurile pühendunud prantsuse päritolu kunstnik Camille Laurelli, kes on tegelenud videomängude subkultuuri uurimise ja taaselustamisega ning keskendub Eestis resideerudes just Ida-Euroopa videomängukultuuri jäädvustamata eripäradele.

Museaalset hõngu annab näitusele see, et kõik need suurepärased mänguaparaadid paiknevad üsna autentses ajastukohases interjääris. Retromängudest rääksid lähemalt veebisaate «Puhata ja mängida» saatejuhid Rainer Peterson ja Martin Mets. Lähemalt saab näituse kohta lugeda siit.

Kiirustage! Näitus on avatud vaid kuni laupäevani, 19. maini, aga muuseumiöö puhul pääseb viimasel päeval mängima kuni kella 23.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles