Arestimajja saadetud tsiklimees: eks see veri mul paremas randmes oli (2)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval koolimaja ees 101 kilomeetrit tunnis kihutanud mootorrattur viidi kohtupingist arestimajja.

Eile kell 13.27 sõitis Sander Vilpart oma Honda tsikliga mööda Vabaduse puiesteed. Tallinna Muusikakooli vahetus läheduses sooritas möödasõidu. Tema kiiruseks mõõdeti 105 km/h. Alal, kus koolijütsid iga päev teed ületavad, ületas ta kiirust vähemalt 51 ühiku võrra.

«Sooritasin möödasõidu ja siis lasin kohe rattad veerema ja kiirus langes tugevalt. Aga siis nägin juba politseipatrulli, kes mulle käega viibutas ja tee äärde tõmbas» kirjeldas ta. 

Noormees viidi eile arestimajja ja täna astus ta Harju maakohtus kohtuniku ette. Kohtusaali kogunenud ajakirjanikke nähes esitas Vilpak avalduse: «Soovin, et sellest istungist ei saaks näidispoomist ja ajakirjanikud lahkuksid saalist.»

Kohtunik ajakirjanike lahkumise soovi ei rahuldanud.

Vilpart tõi istungil korduvalt välja, et ta kahetseb oma tegu. Kohtuniku hinnangul oli kahetsus siiras, kuid kuna Vilpak on ka varem kiirust tugevalt ületanud, tuleb tal veel seitse päeva arestimajas veeta. Lisaks peatati mehe mootorsõiduki juhtimisluba kolmeks kuuks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles