Video: lapse päästnud Mali «ämblikmees» saab Prantsuse kodakondsuse (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi Ämblikmees.
Pariisi Ämblikmees. Foto: twitter.com

Maja fassaadi mööda ronides neljanda korruse rõdu küljes rippunud lapse päästnud Malist pärit immigrant saab president Emmanuel Macroni eestkostel Prantsusmaa kodakondsuse.

Malist pärit Mamoudou Gassama on tõstetud Prantsusmaal kangelase staatusesse. Nähes neljanda korruse rõdu ääre küljes rippunud last ronis mees vähem kui minutiga mööda maja välisfassaadi üles ja päästis lapse, keda hoidis kinni vaid kõrvalkorteris elav naaber.

President Emaanuel Macron kutsus Gassama täna presidendipaleesse, et teda isiklikult kangelasteo eest tänada. Kohtumisel teatas Macron, et Gassamale antakse kangelasteo eest Prantsuse kodakondsus.

Emmanuel Macron ja Mamadou Gassama presidendipalees.
Emmanuel Macron ja Mamadou Gassama presidendipalees. Foto: Jacques Witt/SIPA / Jacques Witt/SIPA

Lisaks pakutakse Gassamale soovi korral tööd Pariisi tuletõrjebrigaadis.

Ka Pariisi linnapea Anne Hidalgo kiitis 22-aastase mehe vaprust ja väljendas oma tänu telefonikõnes. Linnapea andis mehele ka hüüdnime Kaheksateistkümnenda Ämblikmees, mis viitab Pariisi piirkonnale, kus juhtum aset leidis.

«Ta selgitas mulle, et saabus Malist mõned kuud tagasi, unistades siin oma elu rajamisest. Ma vastasin, et selline heroiline žest on eeskujuks kõigile linnaelanikele ning Pariisi linn aitab tal meeleldi end Prantsusmaal sisse seada,» märkis linnapea.

Gassama sõnul jalutas ta eile õhtul parajasti mööda tänavat, kui nägi maja juurde kogunenud rahvamassi. «Ma ronisin, sest tegu oli lapsega,» selgitas Gassama. «Jumal tänatud, et ma ta päästa suutsin.»

Kohalike võimude sõnul ei olnud lapse vanemad juhtumi ajal kodus. Politsei on kuulanud üle lapse isa, keda kahtlustatakse nelja-aastase järelevalveta jätmises. Ema ei viibinud eile Pariisis.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles