Video: aknast alla kukkunud naise püüdnud päästja: ta hakkas mul käte vahelt välja libisema (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel nädalavahetusel said Läti päästjad väljakutse korrusmajja, kuna üks naine tahtis neljanda korruse aknast välja hüpata. Juba maa poole teel olnud naine õnnestus siiski kinni püüda.

Päästjad said kohale jõudes aru, et kui nad korterisse sisse murravad, siis hüppabki inimene alla. Tänu naabrile pääsesid nad alumisse korterisse sisse, kuni üks päästja valmistus enesetapja püüdmiseks, kindlustas teine tema julgeolekut.

Mägironimisvarustusega päästjad püüdsid inimesele katuse kaudu ligi pääseda, aga neid märgates lasi inimene käed lahti ja kukkus alla.

Läti päästja Tomas püüdis kinni aknast alla hüpanud naise.
Läti päästja Tomas püüdis kinni aknast alla hüpanud naise. Foto: Jauns.lv

Katuselt allakukkunud naise päästnud Tomas rääkis Läti televisioonile antud intervjuus, et tol hetkel oli kaks varianti – kas üritada viiendalt korruselt võrgu abil naist hoonesse saada või minna kolmandale korrusel ja seal üritada kukkuvat inimest püüda.

Või minna kolmandale korrusele, et katsuda naine kinni püüda, kui ta peaks hüppama. «Kui me jõudsime kolmandale korrusele meid juba ootas üks majaelanik. Ma tegin akna lahti ja vaatasin üles. Nägin kohe seda naist, ta luges valjul häälel numbreid kümnest üheni,» meenutas päästja. Naine vajus aknast välja selg ees ja kukkus pea ees.

Päästjal õnnestus naisel vöö ümbert kinni võtta ja püüdis teda aknast sisse tõmmata, kuid see kahjuks ei õnnestunud. «Mulle tundus, et ta libises mul käte vahelt välja, aga siis sain aru, et ta ma hoian ikka temast kinni,» rääkis Tomas. Tal õnnestus naine jalgadest kinni hoides tuppa tõmmata. Mehe sõnul kaalus naine 50-70 kg. «Aga sel hetkel ma kaalu ei tajunud,» ütles mees.

Tomas rõhutab, et õnnelik pääsemine pole ainult tema teene, sest ilma oma kolleegide abita poleks see õnnestunud. «Korteris oli madal aknalaud ja ma oleksin võinud aknast välja kukkuda, aga mu kaaslane julgestas mind karabiini abil ja sellepärast olin ma rahulik ja sain naist püüda mõlema käega,» sõnas päästja.

Päästetud naine anti meedikute hoole alla. Päästjad saavad teenetemärgi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles