«Radar»: Maailma parim muusikaagent: “NOËP saab maailmas sama kuulsaks nagu ta on Eestis praegu.”

Robert Kõrvits
, «Radari» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

NOËPi kontserte korraldab Euroopas Clotaire Buche, ettevõttest Junzi Arts. Mees valiti European Festival Awardsil 2017. aasta parimaks muusikaagendiks. Uurisime Buche´lt, miks ta otsustas Eesti artisti esindama hakata.

«NOËP esines kolm aastat tagasi Eurosonicu festivalil. Kokku esines seal 600 artisti, kuulasin Spotifyst kõik need 600 läbi ning NOËP jäi kohe kõrva.»

Mis temas siis on?

«Kui ma kuulan tema muusikat, tema häält - siis selles on midagi erilist, selles on maagia. Võtsin Andresega kohe ühendust, käisin teda vaatamas Londonis ja Tallinn Music Weekil ja mulle väga meeldis ta esinemine ning koostöö mõte sobis meile mõlemale.»

Arvestades, et Junzi Arts võtab oma portfelli aastas juurde vaid ühe artisti, on see NOËPi jaoks suur saavutus. Mida olete seni koos saavutanud?

«Istume praegu Orsay muuseumis. Tavaliselt kui esined esimest korda Pariisis, siis ikka väikeses kõhedustekitavas klubis, aga NOËP esineb siin - Pariisi ühes tähtsaimas muuseumis. See on suur asi. Lisaks oleme veel korraldanud tema kontserte Kreekas, Suurbritannias, Los Angeleses jne.»

Mitte kunagi pole olnud nii palju muusikat ja ariste nagu praegu. Millega on NOËP läbi löönud?

«Nii lihtne on teha ja salvestada muusikat tänapäeval. Ja seda kõike on väga palju. Kui tahad aga tõesti välja paista, siis peab sinus olema midagi erilist - pead olema ehe ja aus. Jälgin kogu aeg Spotify edetabeleid ja arvestades, et NOËP ei ole ühegi suure plaadifirma all, siis on üllatav, et teda nii palju mängitakse. Aga see kinnitab minu arvamust, et peab olema midagi erilist, mida rahaga ei saa. Selge, et midagi on praegu õhus ja on vaid aja küsimus, et NOËP saab maailmas sama kuulsaks nagu ta on Eestis praegu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles