ELU24 INTERVJUU Franz Ferdinandiga: peaasi, et meie fännid kunagi tantsimist ei lõpeta

Erika Renel
, Elu24 toimetaja-reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile saabus Eestisse maailmakuulus indie-bänd Franz Ferdinand, kes esineb homme õhtul Õllesummeri pealaval. Elu24le andsid täna hommikul intervjuu bändi bassimees Bob Hardy ja sündimees Julian Corrie. 

Franz Ferdinand esines Eestis täpselt kümme aastat tagasi ja ka tookord Õllesummeril. Vahepeal on bändiga liitunud kaks uut liiget kitarrist Dino Bardot ja klahvimees Julian Corrie. 

Julian Corrie liitus bändiga aastal 2016, seega on esimest korda Eestis. Elu24le ütles muusik, et jõudis juba eile Telliskivi kanti avastada ja nautis väikse veini seltsis sealset melu. Oma lemmiku kohaliku õllemargi, mida sõpradele kodumaal soovitada, loodab ta leida homme festivalilt.

Muuseas lubavad Bob ja Julian homme mängida ka oma bändi kustumatut hitti «Take me out», kui rahvas seda piisavalt häälekalt nõuab. Franz Ferdinandi uus album «Always Ascending» on veelgi tantsulisem kui varasemad, seega loodavad nad, et ka nende fännid ei ole tantsimist lõpetanud. 

Täna plaanivad staarid terve bändiga jalgpalli MM`i vaadata ning Bob ja Julian hoiavad pöialt Inglismaale. Väidetavalt pooldab ülejäänud bänd siiski Columbiat. Jalgpalli MM`i armastab Bob Hardy oma sõnul just seetõttu, millise ülemailmse elevuse see tekitab «See elevus meenutab neid vanu aegu, kui vaadati televiisorit, kus oligi vaid 2-3 kanalit,» selgitab bassist.

Oma singli «Glimps of Love» pühendavad nad kõmupressile. «See põhineb Daily Maili kõmurubriigil, kus pestakse kuulsuste musta pesu,» selgitab Bob. Elu24 teab väga hästi, millele muusikud viitavad. «See on kohutav ja vuajeristlik lähenemine,» leiab Bob tunnistades, et seda laulu kirjutada oli lõbus.

Bändimehi võlus veel hotelli fuajees ringi jooksev Õllesummeri pressiesindaja kutsikas Tommi ning Dino Bardot väits, et leidis omale tema näol uue sõbra. Franz Ferdinandi trummar Paul Thomson aga otsustas intervjuu asemel hoopis šoppama minna ja näib, et ta leidis selleks sobiva koha Tallinna vanalinnast:

Vaata videost, milline mulje on bändile jäänud Tallinnast ja mida homsel kontserdil oodata on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles