Vaata katset: kui kaua võtab aega autosse sissemurdmine?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Videos näidatakse, et autosse sissemurdmine võtab vaid loetud sekundid ja antakse soovitusi, kuidas seda vältida.

Suviti toimuvad rahvaüritused pole kiire aeg mitte ainult meelelahutust otsivatele inimestele, vaid ka varastele, kellele pakuvad huvi valveta jäänud autod. Keskmiselt lõhutakse Eestis varguse eesmärgil iga päev enam kui üks autoaken ning suvised üritused on kahjuks just üks varguste kõrgaegadest. If Kindlustuse poolt tehtud eksperimentvideo näitab, kui kaua läheb aega, et autoaken purustada ja asjad autost kaasa võtta.

Tähelepanelik ei pea olema üksnes suurüritustel, ettevaatusabinõusid tuleb rakendada ka kaubanduskeskuste ja terviseradade parklates. Samuti ei ole tavatu, et ka tänavale pargitud autodesse murtakse sisse, seega tuleks võimalusel parkimiseks valida valgustatud tänav või mõni turvakaamerate vaatevälja jääv ala.

Soovimatut tähelepanu võivad tekitada kõik autosse jäetud esemed alustades nutiseadmetest ja lõpetades kasvõi tühja spordikotiga, mille sisu omanikule endale tundub väheväärtuslik – varas seda ju ei tea ning uue klaasi maksumus on kindlasti kallim kui spordikott ise.

Sõiduki küljeklaasi lõhkumisest ja kaduma läinud asjadest tuleks kindlasti koheselt teavitada politseid hädaabinumbril 112. Katkine küljeklaas vahetatakse If Kindlustuse kasko kliendile ilma omavastutuseta lähima koostööpartneri juures, nimekirja leiab aadressilt www.if.ee või helistades Kindlustustelefonile 777 1211.

Kui varjatud kohta asetatud (näiteks kindalaekasse või pagasiruumi) asjad varastatakse ja auto oli lukustatud, siis If Kindlustuse Superkasko Luxi olemasolu korral hüvitab If Kindlustus ka varastatud esemete maksumuse kuni 1000 euro väärtuses. Ifi kasko kohta loe lähemalt Ifi kodulehelt.

Nõuanded, kuidas ennetada autosse sissemurdmist:

•Sulge alati autouksed. Isegi korraks autost eemaldudes aktiveeri autoalarm.

•Ära unusta autosse väärtuslikke esemeid. Spordi- või poekott pane tagaistmelt pakiruumi, soovitavalt juba enne parklasse sõitmist.

•Sulge autoaknad täielikult. Õhuvahe tõttu võib mõnedel sõidukitel salongianduri tundlikkus väheneda ja see jätab varastele rohkem aega tegutsemiseks.

•Hoia autosalong puhas – ka tühi kott võib vargale paista atraktiivsena, et autoaken purustada.

•Teisaldatavad navigatsiooniseadmed võta kaasa, pane kindalaekasse või istme alla.

•Pargi hea nähtavusega ja valgustatud kohta, et auto ei jääks aedade, põõsaste või suurte autode varju.

• Ära jäta ka mobiiltelefoni autosse laadima – kindalaekasse viivad juhtmed või aknale kinnitatud navigatsiooniseadmete tarvikud ja videoregistraatorid võivad tõmmata ebavajalikku tähelepanu.

Copy
Tagasi üles