Kolmevõistluse Eesti meister selgub pühapäeval Olustveres

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olustvere kaunis võistluspaik võõrustab sellel nädalavahetusel kolmevõistlejaid, kui toimuvad Eesti meistrivõistlused ja rahvusvaheline CIC1* võistlus. Postimehe vahendusel sai laupäeval, 14. juulil sportlastele kaasa elada krossirajal.

EV100 erikujundusega meistrivõistluste medalite jahile läheb kokku 11 võistlejat, kelle seas on nii kogenud tiitlivõitjaid kui ka uusi tulijaid. Võistlus toimub kolmel päeval, mil esimesel sooritatakse koolisõidu test, teisel päeval sõidetakse 110 cm kõrguste takistustega krossi ning kolmandal päeval hüpatakse 115 cm kõrguste takistustega parkuuri. Võitjad selguvad kõigi kolme ala kokkuvõttes pühapäeval.

Lisaks stardib samal võistlusel rahvuslikul CNC90 tasemel 10 paari. Rahvusvahelises, CIC1* arvestuses saab näha lisaks eestlastele ka sportlasi Soomest ja seal osaleb kokku 21 võistluspaari.

Olustvere kolmevõistluses alustati reedel koolisõiduga ja jätkus laupäeval krossiga. Rahvusvahelises arvestuses hoiab esikohta peale kahte ala soomlannaTuija Rosenqvist hobusel New Orleans, kes läbis krossiraja puhtalt ja 30 miinuspunktile lisa ei saanud.

EMV arvestuses hoiab esikoha kahe ala järel Jaagup Kallas hobusel Aspirin, kellel kokku 33,7 mp-d. Talle järgneb klubikaaslane Luise Vevers hobusel Ruudi (34,2 mp) ja kolmandal kohal on Erkki Hõim hobusel Cadmium (35,5 mp). Kuna punktide vahed on väga väikesed, siis homne takistussõit tuleb väga põnev ja medalid pole veel sugugi jagatud.

Rahvuslikus klassis tegi väga ilusad sõidud mõlema hobusega Erkki Hõim ja asus peale kahte ala juhtima. Roleksiga on Erkki hetkel esikohal 33,9 mp-ga ja hobusega Winnerprice ollakse hetkel teisel kohal 34,2 pm-ga.

Jaagup Kallas ja Aspirin krossil.
Jaagup Kallas ja Aspirin krossil. Foto: Merike Udrik-Õispuu

Infot jagame ratsaliit.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles