Video: kas Juncker oli NATO tippkohtumisel purjus või haige? (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker saatjaskonna keskel.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker saatjaskonna keskel. Foto: / AP/Scanpix

Euroopa liidrid tõttasid kolmapäeval NATO tipkkohtumise piduliku õhtusöögi eel appi Euroopa Komisjoni presidendile Jean-Claude Junckerile, kel oli probleeme tasakaalu ja seismisega. 

Tšehhi president Miloš Zeman ja tema Ukraina ametivend Petro Porošenko hoidsid Junckerit, kes ilmselgelt selleks abi vajas, püsti õhtusöögile eelnenud esitluse käigus. Siis võtsid ülesande enda kanda Makedoonia ja Portugali peaministrid Zoran Zaev ja António Costa. Nad aitasid Junckeri alla trepist ning saatsid teda väikesel jalutuskäigul.

Abist hoolimata kaotas Juncker Hollandi peaministri Mark Ruttega vesteldes tasakaalu ja komistas otsa Porošenkole. Hiljem tol õhtul nähti Junckerit ratastoolis.

Ta on varem tasakaaluhäireid seletanud ishiasega, mis põhjustab jalgade tuimust või nõrkust.

Rutte ütles pärast üritust, et talle teadaolevalt ei vaeva Junckerit tõsised terviseprobleemid, kuid tal esineb seljavalusid. Ka Costa ütles päev hiljem, et Juncker kurtis valutava selja pärast.

-Tuntud Isamaa poliitik Tõnis Palts: enne kui Trump siunate, vaadake peeglisse!

Euroopa Komisjoni pressiesindajad keeldusid asjaolu kommenteerimast, sest tegu on presidendi eraasjaga.

2015. aastal levis Lätis aset leidnud ELi idapartnerluse tippkohtumisel jäädvustatud video, millest võis näha Junckerit Euroopa liidritele põselakse jagamas. Ka toona levisid kuuldused, et Euroopa Komisjoni president polnud tol hetkel kaine. 

63-aastane Juncker on öelnud, et ei kandideeri uueks ametiajaks. Tema praegune ametiaeg lõpeb 2019. aasta sügisel.

Järgmiseks peab Euroopa Komisjoni president 25. juulil suunduma Valgesse Majja, et teha kõik endast olenev vältimaks kaubandussõda Euroopa Liidu ja USA vahel.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles